George Kofi Arthur

Fi Wikipedia

George Kofi Arthur (wɔwoo no afe apem ahaakorɔn eduosia akorɔn ne bosoom Kwakwa ne da a ɔtɔ do eduonu anan mu) yɛ Ghana amanyɛnyi. Nna ɔyɛ mbrahyɛbaguanyi wɔ mbrahyɛbagua a otsia esia wɔ Ebibiman a ɔtɔdo anan no mu gyinaa maa Amenfi Finimfin mpasuar a ɔwɔ Atɔe mantɔw mu wɔ Ghana. .

George Kofi Arthur
Member of the Ghana Parliament

for Amenfi Central Constituency

In office2012–2016
Personal details
Born 24 February 1969 (age 53)
Nationality Ghanaian
Political party National Democratic Congress
Alma mater University of Education, Winneba, Ghana Institute of Management and Public Administration

N'brabɔ[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Arthur nnwaree. Wɔkyerɛ dɛ ɔyɛ kristianyi.

Ɔbra ahyɛse na nwomasua[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Afe apem ahaakorɔn eduosia akorɔn ne bosoom Kwakwa ne da a otsia eduonu anan mu wɔ Agona Amenfi a ɔwɔ Atɔe mantɔw mu. Ɔkɔr University of Education, a ɔwɔ Simpa na hɔ na onyaa ne Bachelor of Education degree in Technology. Ɔsanso kɔr Ghana Institute of Management na Public Administration na hɔ na onyaa ne EMGL wɔ afe mpemebien na awɔtwe mu.

Edwuma[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Arthur yɛ nwomanyimfo. Ɔyɛɛ edwuma dɛ hwɛdofo wɔ Mynd FM a ɔwɔ Kumasi. Afe 2005 mu no, ɔbɛyɛɛ mbrahyɛbaguanyi wɔ Ghana.

Amanyɛsɛm[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Arthur yɛ NDC amanyɛkuwba. Afe 2004 mu no, osii akan wɔ Amenfi Finimfin mpasuardo wɔ afe 2004 Ghana asahen abatow no mu na odzii konyim. Onyaa mba 14,139 a nna ogyina hɔ ma 48.10% na hɔn a wɔnye no sii akan no a Peter Yaw Kwakye-Ackah na James Boateng ka ho dzii nkogu. Wɔsanee paaw no wɔ afe mpem ebien na awɔtwe Ghana asahen abatow no mu na afe mpem ebien na du ebien Ghana asahen abatow no mu na iyi na ɔmaa akwanya ma ogyinaa maa ne mpasuar mpɛn ebien na ebiasa do.

Afe 2004 abatow[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Afe mpemebien na anan Ghana asahen abatow mu na wɔpaaw Arthur dɛ mbrahyɛbaguanyi wɔ NDC amanyɛkuw no akwanya ahoma do. Ne dɛm ntsi ogyinaa wɔ Amenfi finimfin mpasuar wɔ mbrahyɛbagu a otsia anan wɔ Ebibiman a ɔtɔdo anan no mu wɔ Ghana fitsi afe mpemebien na enum ne bosoom Sanda ne da a otsia esuon kesi afe mpemebien na akorɔn ne bosoom Sanda ne da a ɔtɔdo esia. Wɔsaan Pater Yaw Kwakye-Ackah a ɔyɛ New Patriotic Party kuwba na James Boateng a ɔyɛ Convention People's Party kuwba ho paaw Arthur. Wonyaa mba 47.7% na 4.2% dze fi mba dodow no mu.

Afe 2008 abatow.[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Afe 2008 Ghana asahen abatow no na wɔsanee paaw Arthur. Ne dɛm ntsi ogyinaa maa Amenfi Finimfin mpasuar wɔ mrahyɛbagua a otsia enum wɔ Ebibiman a ɔtɔ do anan wɔ Ghana mu fitsi afe mpemebien na akorɔn ne bosoom Sanda ne da a otsia esuon kesi afe mpemebien na du ebiasa ne bosoom Sanda ne da a ɔtɔdo esia. Mba 39.31% dze fi mba dodow no mu na wɔdze paaw no. National Democratic Congress amanyɛkuw no akwanya ahoma do na wɔpaaw Arthur. Wɔsaan Padmore Kofi Yonkopa Arthur a ɔyɛNew Patriotic Party, James Boateng a ɔyɛ Convention People's party kuwba na Peter Yaw Kwakye Ackah a ɔyɛ independent candidate ho paaw Arthur. Mba a wonya yɛ 33.2 5, 0.7% na 26.7% dze fi mba dodow no mu

Nhwɛdo[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

  1. ^ a b
  2. ^ a b c d
  3. ^
  4. ^
  5. ^
  6. ^ a b
  7. ^
  8. ^