Jump to content

St. Francis Girls' Senior High School

Fi Wikipedia

Saint Francis of Assisi Girl's Secondary School yɛ mbasiafo nsɔwdo skuul nkotsee a ɔwɔ Jirapa wɔ Etsifi Atɔe Mantɔw mu wɔ Ghana.

Abakɔsɛm

[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Wɔtseew skuul no a ɔyɛ Roman Asɔr no skuul wɔ Rt. Rev. Gabriel Chapange a oenya ne beebi kɔ no tumdzi ase, a ɔyɛ asɛmpakafo a wɔbaa Ebibirman mu, nkan no sofo panyin a ɔwɔ Tamale na Cardinal Peter Porekuu Dery a oenya ne beebi kɔr dɛ wɔyɛ atseewfo na wonyi mbasiafo a ɔwɔ Franciscan Asɛmpakafo Mary (FMM) Ɔyɛ amansan mbaakuw som wɔ afe 1959 dɛ mbasiafo nsɔwdo skuul a odzikan wɔ Etsifi Ghana. Mpenpen yi esuafo hɔɔn dodow yɛ bɛyɛ 1200. Ɔwɔ Wa-Hamile Trunk kwantsempɔn no do bɛyɛ akwansi 2 fir Jirapa kurow ho. St. Francis a ɔwɔ Assisi, Jarapa yɛ masiafo skuul a esuafo no da hɔ. Esuafo no fir Ghana Mantɔw afana nyinara. Dɛm mbasiafo Catholic nsɔwdo skuul yi yɛ Mbasiafo skuul: St. Francis Catholic nsɔwdo skuul a ɔwɔ Sacramento, Califonia, USA. Ne ngyido dzin nye: Ad Veritatem per Caritatem a ɔkyerɛ '' Nokwardzi a ɔnam ɔdɔ do''.

Mbɔdzembɔ

[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

St. Francis yɛ mbasiafo nsɔwdo skuul a wɔkan hɔn dɛ inyiyi mu ''A'' skuul ahorow a ɔwɔ Ghana a ɔwɔ nwomasua nstetsee pa na edwuma dzen wɔ esuafo na akyerɛkyerɛfo mu.