Sibyl Ndwom

Fi Wikipedia
Song of the Sibyl
literary work
Language of work or nameAncient Greek Sesa mu
Characterssibyl Sesa mu

Sibyl ndwom (Catalan kasa mu: El Cant de la Sibil·la [əl ˈkand də lə siˈβilːə]) yɛ asɔr ahwɛgor na Gregory ndwom, a no mu nsɛm yɛ nkɔmhyɛ bi a ɔka Edziyesɛm o, a wɔayɛ wɔ asɔra ahorow mu wɔ Majorca (Balearic Islands, Spain) na Alghero (Sardinia, Italy), na Catalan asɔrdan ahorow bi, wɔ Catalan kasa mu wɔ Buronya Anwumber a ɔreyɛ ayɛ dɛ wonntwaa mu mmfi finimfin mber mu. UNESCO dze too gua sɛ ɔyɛ Adasamba Egyapadze a Wɔdze Anom na Ma Wonntum Nnhu no mu Ndzɛmba a Ɔyɛ Fɛw wɔ 16 Ɔberɛfɛw 2010.

Asorɔtoo[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Latin Sibyl, a ofi afeha a ɔtɔ do 10-11, a ɔdze The City of God (XVIII, 23) a Ɔhotsewnyi Augustine

Provençal Sibyl kyerɛwee no asinasin ka ho, a ofi afeha a ɔtɔ do 13 mu, a ɔda nkɛntɛndo a troubadour anwensɛm

Catalan Sibyl nyae edzi. Ma aba fofor na wɔayɛ no fɛfɛɛfɛw sen obiara. Ɔdze Balearic Nsupɔw do atsetsesɛm a agye dzin ka ho. Ɔtɔfabi a, wɔkyerɛw dɛm nkyerɛase yi mu nsɛm a woeyi efi mu no ma ndze ebiasa anaa anan.

Abɔse[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

[right] Sheet music and intaglio print of The Song of the Sibyl (Nhwɛdo:Lang-it)

Wonnyim obi a ɔkyerɛw Sibyl ndwom no. Ɔsɔfopɔn Eusebius a ofi Kaesarea na odzii kan kyerɛw nkɔmhyɛ no dɛ anwensɛm a ɔyɛ acrostic wɔ Hela kasa mu, na ekyir no Ɔhotsewnyi Augustine kyerɛɛ ase kɔɔ Latin kasa mu wɔ The City of God mu. Ɔsan puei bio wɔ afeha a ɔtɔ do 10 no mu wɔ mbea ahorow wɔ Catalonia, Italy, Castile, na France nyinara wɔ asɛnka Contra judeos a ekyir no wɔdze hyɛɛ matins anago a ɔtɔ do ebien no adzesua a ɔtɔ do esia akenkan mu na wɔyɛɛ no ​​dɛ asɔr ne fa tsitsir no mu .