Joseph Nii Laryea Afotey-Abgo

Fi Wikipedia

Joseph Nii Laryea Afotey-Agbo (wɔwoo no wɔ Ayɛwoho 31, 1967) ɔyɛ Ghana amanyɛnyi na afei nna ɔyɛ Mantɔw soafo ma Nkran Kuropɔn mu wɔ Ghana. Ansaana ɔrebɛyɛ iyi no, nna ɔyɛ Firaw Mantɔw soafo. Ɔka mbrahyɛbagua a ɔtɔ do esuon mu wɔ Ghana wɔ kwasaman a ɔtɔ do anan mu, na ogyinaa maa Kpone-katamanso ambatow mpasua wɔ Nkran Kuropɔn Mantɔw mu dɛ National Democratic Congress kuwba.

Abrabɔ mu nsɛm[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Ɔyɛ Christiannyi (Presbytarian). Ɔawar awo mba beesuon.

Abrabɔ ahyɛse na nwomasua[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Wɔwoo Afotey-Agbo wɔ Ayɛwoho 31, 1967 mu. Onyinii wɔ Katamanso-Nungua, kurow a ɔwɔ Nkran Kuropɔn Mantɔw mu wɔ Ghana. Owiei skuul wɔ Ghana ahyehyɛdze a wɔhwɛ nsɛnkyerɛw do na onyaa abodzin krataa wɔ bagua nkitahodzi mu (public relation).

Amanyɛsɛm[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Afotey-Agbo National Democratic Congress (NDC) kuwba.Ɔyɛ mbrahyɛbaguanyi a ogyinaa maa Kpone-Katamanso ambatow mpasua wɔ mbrahyɛbagua a ɔtɔ do anan, enum, awɔtwe na seiseiara dze akron mu wɔ Ghana kwasaman a ɔtɔ do anan mu. Ɔsomee dɛ beesuomfo kuwba maa beesuomfo a wɔhwɛ ndzɛmba a etwa hɛn ho ehyia, Abɔdze nyasahun na mfir dwuma ho, agodzi na amambra beesuomfo na ɔdom beesuomfo ho. Ɔsaneee soom dɛ ɔsoafo a ɔhwɛ man no do wɔ afe 2009 nye afe 2012 ntamu, Ɔsoom bio dɛ Mantɔw soafo ma Nkran Kuropɔn Mantɔw mu wɔ Afe 2012 nye afe 2014 ntamu.

Edwuma[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Ɔno na ɔhwɛ JNL Afotey-Agbo edwumakuw no do. Ɔayɛ mbrahyɛbaguanyi fitsi Sanda 2005 besi ndɛ.