Derrick Ashong

Fi Wikipedia
Derrick Ashong
human
Sex or gendermale Sesa mu
Country of citizenshipGhana Sesa mu
Given nameDerrick Sesa mu
Family nameAshong Sesa mu
Date of birth1975 Sesa mu
Place of birthNkran Kuropɔn Mantɔw Sesa mu
Languages spoken, written or signedEnglish Sesa mu
Occupationmusician Sesa mu
Educated atHarvard University Sesa mu
Official websitehttp://www.amp.it/u/dnatv3 Sesa mu

Derrick N. Ashong, a wɔsan frɛ no "DNA", (wɔwoo no wɔ 1975 wɔ Nkran, Ghana), ɔyɛ ɔkwankyerɛfo, ndwomtonyi, na edwumayɛfo a ɔnye etsitsir bi tse dɛ Oprah Winfrey, Steven Spielberg, na Dave Stewart a ɔwɔ Eurythmics yɛ edwuma.

Ekyirkwan[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Wɔwoo Ashong wɔ fie bi a nsu nnyi mu wɔ Nkran, Ghana wɔ afe 1975 mu, nna ɔyɛ abofra eduruyɛfo ba. Ɔkɔɔ skuul wɔ Brooklyn, Saudi Arabia, Qatar na Voorhees, New Jersey, ansaana oriwie matric wɔ Harvard Suapɔn mu wɔ afe 1997 mu, faakor a osuaa Afro-American adzesua na wɔmaa no Hoopes Prize wɔ ne senior thesis no ho. Ber a wɔdze no yɛɛ Amerikanyi ɔman ba ekyir no, ɔsan kɔɔ Harvard dzenam Paul & Daisy Soros Fellowship for New Americans do, na osuaa adze maa PhD wɔ Ethnomusicology na Afro-American adzesua mu, kesii dɛ Dave Stewart a w'agye dzin wɔ Eurythmics no too nsa frɛɛ no ​​dɛ ɔmbra mbɛyɛ edwuma wɔ n’enyigyedze mu edwumakuw, Akodze a Wɔdze Enyigye Nyimpadɔm. Ashong yɛ obi a ɔhyehyɛɛ Harvard Ebibifo Alumni Fekuw no mu nyi na ɔhyehyɛɛ Ebibifo Mbanyin Nhyiamu.

Ankorankor[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Derrick Ashong awar na ɔwɔ mba beenu.

Dɛ mbrɛ abofra a orinyin wɔ Mfinimfin Epuei no, na ɔsɛ dɛ ɔda dan a ɔatoto mu mu na ɔhyɛ gas akatado kɔ skuul wɔ Gulf Ko a odzi kan no mu. Da bi wɔ skuul mu no, na sonic boom bi a ɔwɔ sor no tse dɛ topae a ɔroto enyigyei. Ashong na ne mfɛfo skuulfo no dze hɔn ho kɛhyɛɛ hɔn ho do dɛ wɔbɛkata hɔn ho. Ná ɔsɛ dɛ osi gyinae wɔ sekan mu nkyem ebien mu dɛ ebia ɔbɛhyɛ ne gas akatado anaa dɛ ɔdze bɛma ne nyɛnko bi a onnyi bi. Ɔka dɛ dɛm osuahu no, nye n’egya a ɔyɛ mbofra eduruyɛfo na ne maame a ɔyɛ yarbahwɛfo no fi asetsena mu honamu a ayɛ n’asetsena mu edwuma no mu adze tsitsir no.

Arts[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Ashong ndwom edwuma no hyɛɛ ase ber a na ɔwɔ Harvard no. Ɔyɛɛ ndwom bi a wɔtoo dzin Songs We Can’t Sing, a onyaa abadobɔdze wɔ ho, ansaana ɔrehyehyɛ ndwontofo kuw bi a wɔfrɛ no ‘Black Rose’. Ekyir no wɔbɛfrɛɛ ndwontofo kuw no Soulfège. Ashong ne edwumayɛfo a ɔagye dzin tse dɛ Debbie Allen, Janet Jackson, & Bobby McFerrin ayɛ edwuma, na ɔyɛ MC na Soulfège kannifo, wɔ edzin ‘DNA’ ase, ɔyɛ edwuma a wɔdze akɔ wiadze nyinara dze nam eguadzidan ahorow a MTV Africa, MNet Africa na BBC World ka ho do Ɔsom.

Wɔ afe 1997 mu no, Ashong nyaa dwumadzi wɔ Steven Spielberg Amistad mu, ɔyɛɛ nyimpa Buakei, dwumadzi a ɔnyɛɛ dze nam kɔ ​​a ɔkɔɔ ahwɛɛ a wobue ano wɔ New York Kuropɔn mu no do. Ɔsan so yii no ho edzi wɔ afe 2006 mu kyerɛwtohɔ bi a ɔfa Angola 3 ho, a wɔtoo dzin 3 Black Panthers and the Last Slave Plantation.Ashong hyehyɛɛ talente edwumayɛbea bi, ASAFO Productions.

Guado Dwumadzi Ahorow[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Ashong nso yɛ nkan ahɔhow a ɔhwɛ The Derrick Ashong Experience do wɔ Oprah Radio, The Stream wɔ Al Jazeera English, na DNAtv wɔ ​​Fusion (ABC/Univision). Wɔ afe 2012 mu no, Ashong na ne kuw no nyaa Royal Television Society Award na woyii hɔn dɛ wɔmfa News & Documentary Emmy Award mma hɔn edwuma wɔ The Stream.

Onyaa Emmy nod fofor wɔ afe 2015 mu, na fofor nso wɔ afe 2016 mu, maa Take Back the Mic: Wiadze Kuwpɔn a Hip Hop, na dijitaal nsɛm ho amandzɛbɔ edwumakuw, Amp.it, a wɔdze sii hɔ wɔ afe 2015 ahyɛse no ɔyɛkyerɛ tsitsir.

Derrick Ashong ama kasa ahorow a ɔfa ndwom, mfiridwuma, gua a wɔdze hɔn ho to do, na ankorankor ho asɛm a ɔbɔbor ahyehyɛdze ɔha a ɔwɔ United States, Afrika, Europa, Caribbean na Asia, a Wiadze Ndwom Ho Nkyerɛkyerɛmu WOMEX a wɔyɛɛ wɔ afe 2003 mu wɔ Spain, UK Mbrahyɛbagua, UN, London Skuul a Ɔhwɛ Sikasɛm Do, na Harvard na Stanford Edwumayɛ Skuul ahorow ka ho. Ɔno na ɔkyerɛw FREE THIS CD!!! - The FAM Manifesto - nkyerɛwee a ɔkyerɛkyerɛ nyansapɛ a ɔfa ndwom a wɔabue ano, a ewiei koraa no ɔmaa ɔhyehyɛɛ n’edwumakuw, amp.it a okenyan na esusou dijitaal video a wɔdze hɔn ho hyɛ mu dze nam akatua a wɔdze ma na wɔgye ekyirdzifo to mu dɛ oehu, wɔakyɛ na wɔahwɛ ndzɛmba akɛse do .

Ashong dur nsɛm ho amandzɛbɔfo a ɔagye dzin ber a YouTube video bi kɔɔ do tserɛwee, a ɔkyerɛ dɛ ɔrekasa afa Barack Obama satu a ɔdze benya Democraticfo a wɔpaw no wɔ 2008 U.S. ɔmampanyin abatow mu no ho. Ma ɔmaa ma obisabisaa no nsɛm a na ɔhwɛ kwan dɛ wɔbɔbɔ enyigye tsiaba (ebia ogyina Ashong enyim a ɔyɛ a nyɛ hwee so) no nwonwa no, Ashong dze Obama satu no ho nhwehwɛmu a wɔasusuw na ɔkyɛ mae. Wɔahwɛ video no bɔbor mpɛn ɔpepe.

Ne LA-based tech company, a wɔfrɛ no AMP Global, na ɔmaa ahyɛse dijitaal series a wɔfrɛ no Take Back the Mic: The World Cup of Hip Hop, a na ɔyɛ 2015 na 2016 Emmy finalist wɔ Original Interactive Programming fa no mu, edzin a ɔnye no ho bɔ ebira a na Taylor Swift, a AmEx gyina n’ekyir, na Oculus Rift, a Facebook na ɔwɔ mu ka ho. Osiandɛ AMP Global dzii nkonyim ahyɛse ntsi, Ashong twetwee edwumayɛfo etsitsir a wɔyɛ ndzɛmba, a Flame Ventures a Tony Krantz na ɔhwɛ do, na ITV America ka ho, dɛ wɔmfa ndzɛmba a ekyirdzifo ahwɛ do no bɛbrɛ amanaman ntamu etsiefo. Wɔ afe 2018 mu no, wɔpaw AMP Global dɛ ndwuma 11 a ɔahyɛ ase a ɔkorɔn wɔ wiadze no mu kor maa Google Demo Day na seseiara wɔdze The Mic: Africa, TV kwan a odzi kan a wɔwoo no wɔ asaasepɔn no do a wɔdze kɔ amannɔne wɔ wiadze nyinara no reba TV do wɔ wiase nyinara Afrika na screen nkakrama a ɔwɔ wiadze nyinara dze nam edwumakuw no app a ɔyɛ ne dze, Take Back the Mic, a ɔkyekye mpɔtam wɔ asaasepɔn kɛse do dze nam akatua a ɔma ekyirdzifo wɔ hɔn ho a wɔdze hyɛ mu no do.