Dainichido Bugaku

Fi Wikipedia

Dainichido Bugaku (Japanese: 大日堂舞楽, nkyerasee: Vairocana Temple Dance and Entertainment) yɛ esumadze mu amambra asaw na ndwom akron a wɔyɛ no wɔ afe biara mu, a ɔato no dzin "bugaku" ama agor a wodzi wɔ ahemfie, na ahemfie no ne nserahwɛ a ɔwɔ hɔ ma Hachimantai, Kazuno District, Akita Prefecture, wɔ ber a worisi abosondan "Dainichido", wɔ mfeha awɔtwe n'ahyɛse mu no, na hɔn asaw a wɔdze kyerɛ nkorɔfo.


Atɛntɛbɛn na ''taiko'' ka adzeyɛdze ho. Akwan dodow a wɔfa do saw sesa fi ber to ber mu, a asaw esuon a ɔwɔ hɔ seseiara a ɔyɛ Gongen-mai, Koma-mai, Uhen-mai, Tori-mai, Godaison-mai, Kōshō-mai, na Dengaku-mai ka ho. Shishi na Vairocana ka kaakaabotobi ho.

Asaw no wɔ afe 1300 abakɔsɛm (Nara period), kaansa wɔhaaw hɔn adwen ma ɔbɛn mfe eduonu esia wɔ mfeha duawɔtwe n'ekyir mu, asaw no, a binom nye mbofra anaa kaakaabotobi, da ho dzi agor wɔ Sanda bosoom a ɔtɔ do ebien fi ewia ne mpuei kesi ewiaber wɔ abosomfie wɔ nkuronkurow Osato, Azukisawa, Nagamine, na Taniuchi mu, a Hachimantai ka ho.


Yamaji Kōzō ma Dainichido Bugaku da wɔ ber a Nara (CE 794) rokɔ do na n'ewiei mu no na ''mid-Heian periods (CE 794 to 1185)'' mu, ekyir no ''state support of Shinto temple complexes (originally ordered by Emperor Shōmu (CE 701 – 756)'' hyɛɛ ase dɛ ɔrotɔ sin na kɔɔto na asɔr mu agofo tsenaa nkuronkurow no mu, a ɔmaa ɔdwontonyi Dainichido Bugaku twee no ho dɛ ɔyɛ ''folk arts''.