Ahkan

Fi Wikipedia
Ahkan
human
Sex or gendermale Sesa mu
Country of citizenshipGhana Sesa mu
Date of birth6 Kwakwar 1983 Sesa mu
Place of birthNkran Kuropɔn Mantɔw Sesa mu
Languages spoken, written or signedEnglish Sesa mu
Occupationmusician Sesa mu

Clement Foh Baah, wɔwoo no (Kwakwar 1988) ɔyɛ Ghana ndwomtonyi na ndwom kyerɛwfo a wɔfrɛ no Ahkan na Osrane. Ɔyɛ ndwom kuw Ruff n Smooth no mu nyi a ɔnye Ricky Nana Agyemang (a wɔfrɛ no Bullet), Dancehall ndwontofo kuw Ebony Reigns panyin.

Ahyɛse Bra[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Ahkan yɛ mbofra baanum mu ma ɔtɔ do ebiasa. Wɔwoo no na wɔtsetsee no wɔ Nkran maa ne maame Felicia Nyantaktiwaah. Ahkan hyɛɛ ase too ndwom ber a na ɔyɛ ɔbabun berɛ a na orusua adze wɔ Asamankese Methodist. Onyaa ne ntodso skuul adansedzi krataa fii O’Reilly Senior High School a ɔwɔ Nkran no mu. Ahkan toaa do wɔ Takoradi Technical University na osuaa Commercial Arts. Ɔhɔ na ɔhyɛɛ ase kyerɛw ndwom maa mfoniniyɛfo afofor.

Ndwomto Edwuma Osrane na wohuu no wɔ afe 2001 mu ne singles a Ohi Niwa na Suro Nipa ka ho. Wɔ afe 2005 ahyɛse no, na ɔwɔ ndwom bi a ɔyɛ nwonwa a wɔtoo dzin 'Eye Asem' (Your Wife & Your Mother, dwom a Morris Babyface na ɔyɛe.) Afei Osrane hyiaa Bullet dɛ ɔhyehyɛɛ kuw bi. Ɔno na Ruff N Smooth ahyɛse a Etuoaboba faa dzin Bullet (Ruff) na Osrane faa Ahkan (Smooth). Woyii hɔn single a edzi kan, Medi Wo Dwa a Ebony Reigns remixed dɛ Hustle. Wɔ 'Medi Wo Dwa' ekyir no, wɔsan yii 'Monalisa'. Hɔn single a ɔtɔ do ebiasa 'Swagger' bɛyɛɛ hɔn amanaman ntam ndwom a odzi kan.

Solo projects[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Obiradzi 2017, Ahkan dze too gua dɛ ɔayi Barawo (Owifo) edzi. Single fofor 'Amina' ka akwansidze a ɔwɔ awar ntamu wɔ wiadze, tsitsir Afrika.

Nkabɔmudze Edwuma[sesa mu | sesa ekyirsɛm]

Ahkan nye edwumafo a Bay C of TOK, Afrikanyi dancehall artist Shatta Wale, Asumadu na Wizboy ka ho ayɛ edwuma. Wɔdze no too ndwom bi a Duke a na ɔyɛ D2 no mu nyi.

Wɔ Ayɛwoho 2020 mu no ɔde Ablekuma Nana Lace, AY Poyoo na Shatta Bundle dzii dwuma wɔ ndwom Blessing. Ndwom no, Tom Beatz na ɔdze frafrae, a Citrus Beatz na ɔyɛɛ no na DJ Xplip na ɔyɛɛ ho nhyehyɛɛ